Mantar Soslu Tavuk
Mantar Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü (ya da kalça, tercihe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için)
Mantar sos için:
- 250 gram kültür mantarı (dilimlenmiş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 200 ml krema
- 1/2 (yarım) çay bardağı soya sosu
- 1 çay kaşığı hardal
- 200 ml zerzevat suyu
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe bağlı biraz muskat
Mantar Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu hazırla: tavukları ince fileto biçiminde kesin.
- Tuz, karabiber ve toz biberle tatlandırın.
- Tavukları yavaşça unlayın, tavayı ısıtın, sıvı yağı ekleyin ve tavukları önlü gerili kızarana kadar pişirin.
- Mantar sosu: başka bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alın, soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
- Sarımsağı, akabinde mantarları ekleyin.
- Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Unu ekle kokusu çıkana kadar kavurun.
- Kremayı, soya sosunu, zerzevat suyunu ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Sos yoğunlaşınca altını kapatın.
- Servis: kızarttığın tavukların üzerine sıcak mantar sosunu dökün.
- Yanına patates püresi, pilav ya da taze yeşillikli salata çok yakışırın.
Mantar Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














