Ağlayan Kek Tarifim
Ağlayan Kek Tanımım İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un ( yumuşak kıvamlı bir hamur olsun)
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
Üstüne sürmek için;
- 2 paket krem şanti
- Süt
Üstü için;
- Çikolata sosu
- Süt
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
- Çilek (muz vs herşey olur)
Ağlayan Kek Tanımım Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Daha sonra kalan gereçleri ekleyip azar azar un koyarak hamurumuzu çırpalım, kıvamına geldiği vakit kabartma tozunu döküp karıştıralım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat kadar pişirelim.
- 2 paket krem şantiyi süt ile çırpıp dolaba soğuması için bırakalım.
- Tencereye 2,5 su bardağı sütü ve 1 paket çikolata sosunu döküp pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- Kekimizi fırından çıkarıp 5 dakika bekletelim birinci sıcağı çıksın sonra çatal yahut bıçak yardımı ile delikler açalım iki bardak sütü döküp ıslatalım.
- Soğuduktan sonra üzerine soğumuş krem şantiyi sürelim.
- Tekrardan dolapta yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım ve üzerine soğuyan çikolata sosunu dökelim.
- Üzerine çilek ve gibisi eserler ile süsleyerek servis edebiliriz.Deneyen herkese afiyet olsunn. 🥰🥰.
Ağlayan Kek Tanımım Fotoğraflı Yapılışı
















