Ağlayan Kek Tarifim

Ağlayan Kek Tanımım İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un ( yumuşak kıvamlı bir hamur olsun)

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt

Üstüne sürmek için;

  • 2 paket krem şanti
  • Süt

Üstü için;

  • Çikolata sosu
  • Süt

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Çilek (muz vs herşey olur)

Ağlayan Kek Tanımım Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
  2. Daha sonra kalan gereçleri ekleyip azar azar un koyarak hamurumuzu çırpalım, kıvamına geldiği vakit kabartma tozunu döküp karıştıralım.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat kadar pişirelim.
  4. 2 paket krem şantiyi süt ile çırpıp dolaba soğuması için bırakalım.
  5. Tencereye 2,5 su bardağı sütü ve 1 paket çikolata sosunu döküp pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  6. Kekimizi fırından çıkarıp 5 dakika bekletelim birinci sıcağı çıksın sonra çatal yahut bıçak yardımı ile delikler açalım iki bardak sütü döküp ıslatalım.
  7. Soğuduktan sonra üzerine soğumuş krem şantiyi sürelim.
  8. Tekrardan dolapta yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım ve üzerine soğuyan çikolata sosunu dökelim.
  9. Üzerine çilek ve gibisi eserler ile süsleyerek servis edebiliriz.Deneyen herkese afiyet olsunn. 🥰🥰.

Ağlayan Kek Tanımım Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arabaşı Çorbası
Cevizli Tatlı
Lahana Turşusu (Kırmızı Pancarlı Kara Havuçlu)
2 Malzemeli Muzlu Bisküvili Kurabiye
Deniz Börülcesi
Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |