Elmalı Tart
Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin oda sıcaklığında
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2 şu bardağından 2 çorba kaşığı fazla un)
Elmalı harç için;
- 4 adet orta uzunluk elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak elmalı iç harcını hazırlayalım.
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Tarçını ve şekeri de ekleyip pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Daha sonra tart hamurunu hazırlayım.
- Bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri güzelce elimizle karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Hamuru 15 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
- Hamur ve iç harcını tart kalına yerleştirelim.
- Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir kesim ayıralım.
- Kalan hamurdan orta uzunluk borcam tepsisi ya da tart tepsisi kadar oklava ile açalım.
- Yağlanmış tepsiye yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım.
- Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp şeritler kesip üzerine koyalım.
- Elmalı tartımızı pişirelim.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.Afiyet olsun.
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






