Havuç Tarator

Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 orta uzunluk havuç
  • 2 su bardağı yoğurt (kıvamlı)
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı (klasik) zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Ceviz

Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçlar rendelenir.
  2. Uygun bir tavada zeytinyağı ısıtılır.
  3. Havuçlar ısıtılmış yağda tuz ile birlikte 7-8 dk kavrulur.
  4. Dövülmüş sarımsak yoğurt ile karıştırılır.
  5. Soğuyan havuçlar üzerine dökülerek karıştırılıp servis tabağına alınır.
  6. Ceviz ile süslenerek sunuma hazırlanır.

Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Piliç Topkapı
Fırında Patates Çanağında Sebzeli Misket Köfte
Bamya Yemeği
Enfes Yeşil İçecek
Orman Meyveli Reçel
Çikolata Soslu Meyveli Waffle
Hdabla | © 2025 |