Su Böreği Tadında Yufka Böreği
Su Böreği Tadında Yufka Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Sosu için :
- 2 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 şişe sade soda ( 200ml)
Arası için :
- Beyaz peynir
- Rende kaşar
Su Böreği Tadında Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkaları yaklaşık bir parmak kalınlığında dilimleyin.
- Hafifçe yağladığınız fırın kabının tabanına bu dilimlediğiniz yufkaları eşit halde yerleştirin.
- Geniş bir kapta yumurta, süt, sıvı yağ ve maden suyunu düzgünce çırparak sosu hazırlayın.
- Hazırladığınız sosun yarısını yufkaların üzerine eşit formda gezdirin.
- Ardından beyaz peynir ve rendelenmiş kaşarı karıştırıp sosun üzerine serpiştirin.
- Kalan 2 yufkayı da tıpkı formda sarıp dilimleyin ve peynirli harcın üzerine yerleştirin.
- Kalan sosu da en üste dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri ve altı güzelce kızarana kadar pişirin.
- Servis önerisi : fırından çıkan böreği sıcak olarak servis edin. Yanında çayla birlikte mükemmel bir ikili olacaktır. Şimdiden afiyet olsun!.
Su Böreği Tadında Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















