Su Böreği Tadında Yufka Böreği

Su Böreği Tadında Yufka Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Sosu için :

  • 2 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe sade soda ( 200ml)

Arası için :

  • Beyaz peynir
  • Rende kaşar

Su Böreği Tadında Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkaları yaklaşık bir parmak kalınlığında dilimleyin.
  2. Hafifçe yağladığınız fırın kabının tabanına bu dilimlediğiniz yufkaları eşit halde yerleştirin.
  3. Geniş bir kapta yumurta, süt, sıvı yağ ve maden suyunu düzgünce çırparak sosu hazırlayın.
  4. Hazırladığınız sosun yarısını yufkaların üzerine eşit formda gezdirin.
  5. Ardından beyaz peynir ve rendelenmiş kaşarı karıştırıp sosun üzerine serpiştirin.
  6. Kalan 2 yufkayı da tıpkı formda sarıp dilimleyin ve peynirli harcın üzerine yerleştirin.
  7. Kalan sosu da en üste dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri ve altı güzelce kızarana kadar pişirin.
  9. Servis önerisi : fırından çıkan böreği sıcak olarak servis edin. Yanında çayla birlikte mükemmel bir ikili olacaktır. Şimdiden afiyet olsun!.

Su Böreği Tadında Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Ramazan Simiti
Fırında Tavuk Köfte, Brüksel Lahanası Ve Kereviz
Mükemmel İkili Pilav Üstü Tavuk
Izgara Tadında Fırın Kanat
Dubai Çikolatası
Hdabla | © 2025 |