Fırında Patatesli Karnabahar

Fırında Patatesli Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane küçük uzunluk karnabahar
  • 10 tane orta uzunluk patates ( küp küp)
  • 1 tane domates (küp küp doğra)
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım paket tavuk bulyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Fırında Patatesli Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharları çicek çicek çatalık ayır yıka süzün.
  2. Patatesleri bu türlü yarım parmaklık doğra hazırlayın.
  3. Büyük karıştırma kabına hepsini ekleyin.
  4. Domatesleri ve sıvı yağınıda.
  5. Tereyağlarını kesim parça bıçak yardımı ile de olabilir bölelim.
  6. Pul biber, toz biber, kekik, karabiber, tuz dökün.
  7. Bir kabın içinde güzelce alt üst yapın.
  8. Sonra fırın tepsisine bir yağlı kağıt serip üzerine yerleştirin.
  9. Ayrıyetten bir adet daha yağlı kağıttı ıslatıp buruşturup üzerine yerleştirin fırına sürün ıslatılmış kağıt ile 15 dakika pişsin.
  10. 180 derece kağıdı çıkardıktan sonra 40-45 dakika daha pişirin patatesler yumuşayınca servise hazır afiyet olsun :).

Fırında Patatesli Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spoonful (Bütün Tarifleri Unutun)
El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek
Tart Kalıbında Soslu Kek Pasta
Çöp Şişte Patlıcan Kebabı (Mutlaka Deneyin Harika Bir Tarif Tam Tutuyor )
Mayasız Tulum Peynirli Poğaça
Çok Kolay Pratik Fırında Patatesli Tavuk Tarifi
Hdabla | © 2025 |