Fırında Patatesli Karnabahar
Fırında Patatesli Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane küçük uzunluk karnabahar
- 10 tane orta uzunluk patates ( küp küp)
- 1 tane domates (küp küp doğra)
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım paket tavuk bulyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Fırında Patatesli Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharları çicek çicek çatalık ayır yıka süzün.
- Patatesleri bu türlü yarım parmaklık doğra hazırlayın.
- Büyük karıştırma kabına hepsini ekleyin.
- Domatesleri ve sıvı yağınıda.
- Tereyağlarını kesim parça bıçak yardımı ile de olabilir bölelim.
- Pul biber, toz biber, kekik, karabiber, tuz dökün.
- Bir kabın içinde güzelce alt üst yapın.
- Sonra fırın tepsisine bir yağlı kağıt serip üzerine yerleştirin.
- Ayrıyetten bir adet daha yağlı kağıttı ıslatıp buruşturup üzerine yerleştirin fırına sürün ıslatılmış kağıt ile 15 dakika pişsin.
- 180 derece kağıdı çıkardıktan sonra 40-45 dakika daha pişirin patatesler yumuşayınca servise hazır afiyet olsun :).
Fırında Patatesli Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






