Levrek Terletme
Levrek Terletme Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk levrek (700-800 gr)
- 2 yemek kaşığı sade yağ ( tereyağı da olur)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı kapari ( yoksa sorun değil)
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 diş sarımsak
- 5 adet defne yaprağı
Levrek Terletme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Temizlenmiş levreğimizin orta kemiği ( kılçığı) çıkartıltıldıktan sonra kızgın bir yapışmaz tavada iç kısmı sıcak yüzeye gelecek halde mühürlüyoruz.
- Orta formda kızardıktan sonra derin bir fırın kabına mühürlü yüzeyi üste gelecek halde kaba koyuyoruz.
- Çukur bir kaba erittiğimiz tereyağı, zeytinyağı, limon, tane karabiber, su, tuz ve soyup dilimlediğimiz sarımsağı ekleyip, defne yapraklarımızı da ekledikten sonra yavaşça karıştırıyoruz.
- Bu karışımı balığımızın üzerine döküyoruz. Ve kabızın üzerine alüminyum folyo ile kapatarak 180° fırına veriyoruz.
- Buradaki püf noktası hazırladığımız karışımın balıkların üzerini örtecek düzeyde olması.
- 15 dakika 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- 15 dakika sonra balığımız yemeye hazır. Sıcak sıcak servis ediyoruz tam bir kolajen deposu afiyet olsun.
Levrek Terletme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









