Revani

Revani Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbet hazırlanır şerbet için tencereye şeker su alınarak kaynatılır.
  2. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
  3. Kek için yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak düzgünce çırpılır.
  4. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
  5. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenip yeterlice çırpılır.
  6. Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.
  7. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
  8. İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
  9. 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe nazaran krem şanti hindistan cevizi yada fıstık vb ile süslenerek servis edilir şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tüm Püf Noktaları İle Donut
Üç Katlı Doğumgünü Pastası
Soğan Kebabı
Zeytinyağlı Brioche
Somon Şiş (Sağlıklı Ve Lezzetli)
Dut Pekmezli Kek
Hdabla | © 2025 |