Revani
Revani Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbet hazırlanır şerbet için tencereye şeker su alınarak kaynatılır.
- Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.
- Kek için yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak düzgünce çırpılır.
- Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenip yeterlice çırpılır.
- Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.
- 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.
- 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe nazaran krem şanti hindistan cevizi yada fıstık vb ile süslenerek servis edilir şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






