Spoonful Tatlısı (Pratik, Çok Lezzetli)

Spoonful Tatlısı (Pratik, Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta(ben de mısır nişastası vardı)
  • 1 çay bardağı(orta boy)toz şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı krem şanti
  • 1 orta uzunluk çay bardağı süt

Orta katı için;

  • 1 buçuk paket hazır kek (ben 300 gram kakaolu baton kek kullandım)

Üst ganajı için;

  • 1 paket (200 gram) krema
  • 100 gram sütlü çikolata

Süslemek için;

  • 60 gram rendelenmiş sütlü çikolata

Spoonful Tatlısı (Pratik, Çok Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle beyaz krema için, bir kabın içine; un, nişasta, şeker, yumurta sarısı konur.
  2. Üzerine süt ek edilip, yavaş yavaş çırpılır ve ocağa alınıp muhallebi kıvamına getirilir.
  3. Göz göz olduğunda ocaktan alınır, içine tereyağ ve vanilya konur tekrar çırpılır ve üzeri streç ile kapatılıp, yarım saat buzdolabında bekletilir.
  4. Sonrasında kremanın içine krem şanti, bir çay bardağı süt konur. Güzelce mikserle çırpılır.
  5. Kek elle ovalanır. Borcamın en alt katına beyaz kremanın yarısı, üzerine ufalanmış kek ve onun üzerine kremanın kalanı dökülür ve yayılır.
  6. Ayrı bir kaba sıvı krema konur, ısınmaya başlayınca çikolata kesimleri ek edilir, karıştırılır ve soğutulur ve beyaz kremanın üzerine gezdirilir.
  7. En üstüne de rendelenmiş çikolata kaşıkla konur.
  8. Dolapta bir kaç saat dinlendirilen tatlı, servise hazırdır. Afiyet olsun😊.

Spoonful Tatlısı (Pratik, Çok Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pasta Tadında Islak Kek
Kıymalı Patates Oturtma
Az Şekerli Elma Suyu
Hamsi Buğulama
Pinterest Pastası
Patatesli Kıyır Kıyır Börek (El Açması)
Hdabla | © 2025 |