Efsane Kayseri Yağlaması-Kat Kat Ve Nefis Lezzet!

Efsane Kayseri Yağlaması-Kat Kat Ve Nefis Lezzet! Tanımı İçin Malzemeler

  • Lavaş
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet biber
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıcak su ( kıymanın üzerini 1 parmak geçecek kadar)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Sunum için;

  • Yoğurt
  • Maydanoz
  • 3 diş sarımsak

Efsane Kayseri Yağlaması-Kat Kat Ve Nefis Lezzet! Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymalı harç için; yağ koyup ısıttığımız tavamıza doğranmış soğan ve yeşil biberi ekleyip kavuruyoruz sonra kıymayı ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz.
  2. Kıymanın rengi döndükten sonra üzerine salça, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz. En son etap kıymanın üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak suyu ek edip 8-10 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
  3. Lavaşımızı tavaya yerleştiriyoruz ve orta ateşte 2 yüzüde kızaracak halde çevirerek pişiriyoruz. Pişen lavaşı geniş bir tabağa alıp üzerine iç harcımızı ve sosu yayıyoruz. Kıymamız bitinceye kadar bu formda lavaşlarımızı kat kat yerleştiriyoruz.
  4. Sunumda üzerine sarımsaklı yoğurt ve maydanoz ile servis ediyoruz. Sonrasında dilimleyerek tabaklara alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Efsane Kayseri Yağlaması-Kat Kat Ve Nefis Lezzet! Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Labne Peynirli Patates Salatası
Cennet Elmalı Sütlü Tatlı (Videolu)
Karışık Pide
Patates Kızartması (Çıtır Çıtır)
Chia Tiramisu
Tarçınlı Zencefilli Kış Kurabiyesi
Hdabla | © 2024 |