Kıymalı Çiğ Börek

Kıymalı Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 5 su bardağı un

Kıymalı iç harç için;

  • 500 gram dana kuzu kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Kıymalı Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için tüm gereçleri yoğurma kabına alalım.
  2. Unu denetimli ekleyelim markadan markaya farkedebiliyor. Güzelce yoğuralım.
  3. Üzerini örtüp 40 dk mayalanmaya bırakalım.
  4. Bu ortada iç harcı hazırlayalım.
  5. Tavaya kıymamızı alalım,suyunu salıp çekinceye kadar karıştıralım.
  6. Ardından sıvı yağ ekleyip karıştıralım. Doğranan soğan,sarımsak,biberide ekleyelim. Kavuralım.
  7. Son olarak tuz ve baharatlarını ekleyip altını kapatalım soğumaya bırakalım.
  8. Mayalanan hamurumuzu alalım bezelere bölüp, şekillendirip iç harcını ekleyip kapatalım.
  9. Önceden ısıtılmış yağda önlü gerili olarak kızartalım.
  10. Yumuşacık ve çok lezzetli oluyor. Buzluğa da atabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Kıymalı Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Lavaş Ekmek
Havuç Taratoru Bir De Böyle Deneyin
Kremalı Mantarlı Tavuk Sote
Kıymalı Şakşuka
Velibah (Patatesli Bazlama)
Pandispanya
Hdabla | © 2025 |