Kremalı Mantarlı Tavuk Sote

Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg but kuşbaşı tavuk (isteğe bağlı tavuk göğsü kullanılabilir).
- 400 gram mantar
- 1 paket sıvı krema
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavaya doğranmış tavuklarımızı alalım.
- Suyunu salıp çektikten sonra üzerine zeytinyağını ek edelim.
- Bir iki kez çevirdikten sonra doğranmış soğan ve mantarları ekleyelim. Biraz kavuralım.
- Üzerine sarımsakları rendeleyelim.
- Baharatları ve tuzu ek edip biraz daha kavuralım. Sıvı kremayı üzerine dökelim.
- 5-6 dakika daha bu formda pişirip ocağın altını kapatalım. Herkese afiyet olsun.
Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

