Sütlaç

Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 2 litre süt
- 2 çay bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 su bardağı şeker (şekerli seviliyorsa 2.5 olabilir)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirincimizi yıkayıp süzdükten sonra pişirin pirinç uzayan bir kıvam alınca 2 litre soğuk sütü ekleyin, kaynadıktan sonra içine pirinç ununu kâsede sütle sulandırın ve ılıtıp ekleyin 5 dk kaynadıktan sonra nişastasını da ekleyin.
- En son şekerini de ekledikten sonra bir 10 dk daha kaynatın ve kapatın çabucak vanilyasını ekleyin karıştırın.
- İsterseniz kaselere koyun isterseniz de tencerede kalsın ben üzerini kuru sevmiyorum bir mühlet sonra dolapta kuruyor o yüzden tencerede bırakırım. Deneyenlere afiyet şifa olsun ❣️
Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




