Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı dolu süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- 4- 4, 5 su bardağı un
Üzerine serpmek için;
- Pudra şekeri
- Ceviz
Elmalı harcı için;
- 4 adet elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmalı harcı yapmak için elmaları soyup rendeleyin.
- Tavaya sıvı yağ ,toz şeker ve tarçın koyup kavurun.
- En son ceviz koyup biraz daha kavurup soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur için yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta sarısı, süt ve sirkeyi karıştıralım.
- Unu ve vanilyayı eleyip azar azar yumuşak bir hamur yapıyoruz.
- Hamuru tezgaha alıp ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın elinizle uzun silindir halinde büyütün üzerini çatal ile geçip hal verin aykırı çevirip elmalı harçtan koyun sarmal formda çevirin yay formunda.
- 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca soğumaya alalım.
- Soğuyunca pudra şekeri serpip servis yapın, afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














