Pileli Börek

Pileli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İç harç için;

  • 8-10 kuru soğan
  • 10-15 orta uzunluk patates
  • 1 tatlı kaşığı karabiber orta doluluk
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • Kavurmak için sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Sıvı harç için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 şişe soda
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt

Üzerine;

  • Susam

Pileli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları ve patatesleri soyup robottan rende olmuş üzere farklı başka geçirdim uygunca çektirdim.
  2. Tavaya sıvı yağ alıp evvel soğanları sonra patesleri kavuruyoruz.
  3. İyice kavrulduktan sonra baharatlarını tuzunu salçasını koyup uygunca kavuruyoruz.
  4. Sos materyallerini derin kasede çırpıyoruz.
  5. Yufkayı bir adet masaya yayıp her yerine iç sostan sürüyoruz ve patates harcını modül parça alarak her yerine yaydırıyoruz.
  6. Önce bir kenarını tutup ortaya kadar pile yelpaze formunda eşit topluyoruz,pile üzere olacak öteki kenarı da birebir hal yapıp ortadan ikiye kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye halini bozmadan yerleştiriyoruz.
  7. 5 yufka içinde hepsine aynını tekrar ediyoruz.
  8. En son kalan iç sosu bütün yufkaların üzerine sürüp döküyoruz ve susam serpiyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dk pişiriyoruz.
  10. Çıkınca soğumadan dilimliyoruz. Servis ediyoruz.

Pileli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ceviz Ve Tarçınlı Kurabiye
Tuzlu Kurabiye (Nefis)
Soğuk Çorba
Pancarlı Börülce Salatası
Şeklini Koruyan Un Kurabiyesi
Glutensiz Pankek Tarifi
Hdabla | © 2025 |