Sodalı Mayalı Yumuşacık Poğaça

Sodalı Mayalı Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik ayçiçek yağı
  • 1 şişe sade maden suyu
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6,5 su bardağı un (Ölçü farklılık gösterebilir ,kontrollü ekleyin)

Sodalı Mayalı Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık maden suyu süt ve şekeri yoğurma kabına alın.
  2. İçine mayayı koyup karıştırın bir kaç dakika etkinleşmesi için bekletin.
  3. Sıvı yağı yumurta akını tuzu ek edin.
  4. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışacak yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
  5. Hamuru bir kaç dakika daha yoğurmaya devam edin.
  6. Bu ortada hamur elinize yapışabilir elinizi sıvı yağ ile yağlayıp o denli yoğurmaya devam edin.
  7. Üzerini kapatıp iki üç katı kabarana kadar mayalanmaya bırakın.
  8. Mayalanan hamura haller verin.
  9. Ben hamburger ekmegi usulünde avucumda yuvarlayarak yaptım.
  10. Siz dilediğiniz üzere biçim verebilirsiniz.
  11. Pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
  12. Yumurta sarısına bir çay kaşığı kadar süt döküp uygunca karıştırın.
  13. Hamurların üzerine fırçayla sürün.
  14. 15_20 dakika kadar tepide bekletin evvelce ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.

Sodalı Mayalı Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahve Yanına Sağlıklı Atıştırmalık
Nevzine Tatlısı
Yumuşacık Pankek Tarifi
Karnabahara Yeni Bir Bakış (Sadece Evdeki Malzemelerle)
Az Ölçü Yumuşacık Sodalı Açma
Tereyağlı Portakallı Kek
Hdabla | © 2025 |