Sodalı Mayalı Yumuşacık Poğaça
Sodalı Mayalı Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik ayçiçek yağı
- 1 şişe sade maden suyu
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6,5 su bardağı un (Ölçü farklılık gösterebilir ,kontrollü ekleyin)
Sodalı Mayalı Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık maden suyu süt ve şekeri yoğurma kabına alın.
- İçine mayayı koyup karıştırın bir kaç dakika etkinleşmesi için bekletin.
- Sıvı yağı yumurta akını tuzu ek edin.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışacak yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
- Hamuru bir kaç dakika daha yoğurmaya devam edin.
- Bu ortada hamur elinize yapışabilir elinizi sıvı yağ ile yağlayıp o denli yoğurmaya devam edin.
- Üzerini kapatıp iki üç katı kabarana kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamura haller verin.
- Ben hamburger ekmegi usulünde avucumda yuvarlayarak yaptım.
- Siz dilediğiniz üzere biçim verebilirsiniz.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Yumurta sarısına bir çay kaşığı kadar süt döküp uygunca karıştırın.
- Hamurların üzerine fırçayla sürün.
- 15_20 dakika kadar tepide bekletin evvelce ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.
Sodalı Mayalı Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















