Fırında Soslu Kanat

Fırında Soslu Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk kanat/baget
  • 2 büyük patates

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı süt

Fırında Soslu Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba sıvı yağ, baharatlar ve salçayı alıp karıştırıyoruz.
  2. Üzerine sütü ekleyip homojen hale gelene kadar tekrar karıştırıyoruz.
  3. Patatesleri elma dilim halinde doğruyoruz.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup bi tarafa patatesleri öbür tarafa tavukları sıralıyoruz.
  5. Sosunuz kaldıysa şayet tavukların üzerine sürebilirsiniz.
  6. Kontrollü bir halde 180 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz.

Fırında Soslu Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Közlenmiş Patlıcan Biber Ve Nohut Salatası ( Meze)
Vişneli Muhallebi
Yeşil Mercimekli Erişte Salatası
Yeşil Meze (Girit Mezesi/Tirokafteri)
Savoyer Bisküvi Tatlısı
Çilekli Magnolia
Hdabla | © 2025 |