Kuşkonmazlı Enginarlı Bezelye
Kuşkonmazlı Enginarlı Bezelye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo bezelye
- 3 adet enginar kalbi
- 150 gram kuşkonmaz
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- Yarım limon
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tutam dereotu
- 4 kısım taze soğan
Kuşkonmazlı Enginarlı Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bezelyelerimizi ayıklayıp yıkayalım.
- Kuşkonmazlarımızı uçlarını kıralım ve yıkayalım.
- Soğanlarımızı dörde bölüp tuz, şeker ve zeytin yağı ile birlikte tenceremizi alalım.
- Soğanlarımız karamel dize mümküne kadar kısık ateşte kavuralım.
- Kavrulan soğanlarımızın üzerine bezelyelerimizi ekleyip 5 dakika daha kavurma sürecine devam edelim.
- Kuşkonmazlarımızı küçük küçük bölelim ve kavurması olan bezelyelerimiz ek edelim. 2 dakika daha kavuralım.
- Enginarlarınızı üçe bölüp ortadan ikiye bölelim. Kavrulan kuşkonmaz ve bezelyelerimizi ek edip bunu da 2 dakika kavuralım.
- Kavurma süreci gerçekleştikten sonra penceremize suyumuzu alalım.
- Suyu denetimli bir halde ekleyelim zira yemeğin suyunu büsbütün çektireceğiz.
- Ara orta pişme derecelerine bakarak suyunu ek ederim kısık ateşte pişiririm.
- Yemeğimiz piştikten sonra ince kıydığımız dereotu, taze soğanları üzerine ekleyip, demlenmesini bekleyelim.
- Ben soğuk halde servis etmeyi seviyorum isterseniz sıcakta tüketebilirsiniz.
Kuşkonmazlı Enginarlı Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













