Kaşarlı Menemen

Kaşarlı Menemen Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet acı sivri biber yahut çarliston biber
  • 6 adet orta uzunluk domates
  • 1 ince dilim (20 gram) kaşar peyniri
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kaşarlı Menemen Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle biberlerimizi istediğimiz biçim verip tavamıza sıvı yağı ekleyip biberleri pişiriyoruz.
  2. Bir yandan da domatesleri doğruyoruz .
  3. Doğrarken biberleri aralıklarla karıştırmayı unutmuyoruz ki ne çok pişsin ne yansınlar orta bir pişirme olsun .
  4. Pişen biberlerin üstüne doğradığımız domatesleri ekleyip, toplayıp üstünü kapatıyoruz.
  5. 20-25 dakika aralıklarla ile karıştırmaya devam ediyoruz .Domateslerimiz tam pişsin kıvamını alsın diye.
  6. Sonra dilimlediğimiz kaşarı ekliyor tekrar üstünü kapatıp 5 dakika erimeye bırakıyoruz.
  7. Ardından nane ve pul biberimizi ekleyip karıştırıyoruz 1 dakikaya yakın tekrar pişsin ve hazır sıhhat ve afiyetle :).

Kaşarlı Menemen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Venedik Poğaça
Tarhana Çorbası
Kıymalı Karnıyarık Börek
Fellah Köftesi
Muzlu Pasta
Fit Perişan Kurabiye
Hdabla | © 2025 |