Ispanaklı Ve Peynirli Dilim Börek (Videolu)
Ispanaklı Ve Peynirli Dilim Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet günlük yufka
- 250 gram ıspanak
- 1 adet küçük soğan (minik küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı kıyma (tercihen)
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- 1 kase ezilmiş beyaz peynir
Sosu için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Ispanaklı Ve Peynirli Dilim Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı için ıspanakları yıkayıp kurutucuda kurutun.Suları yeterlice süzülmüş olsun.
- İnce bir halde doğrayın.
- Yağları eritip soğanı pembeleşinceye kadar pişirin.
- Kıymayı ekleyip kavurun.
- Tuz, baharatlar ve ıspanağı ekleyip karıştırın.
- Sos gereçlerini bir kasede çırpın.
- Yufkayı tezgaha serin.
- Sostan sürüp fırçayla yayın ve iç harcı serpiştirin.
- 2. Katı tıpkı biçimde hazırlayın.
- Kenarlı iki parmak içe kıvırıp yassı halde rulo yapın.
- Dilediğiniz biçimde kesebilirsiniz.
- Peynirli olanı da birebir biçimde hazırlayın tepsiye yerleştirin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında alt üst ayarda üzerleri kızarana kadar pişirin. (25-30 dk) iilk sıcağı geçince servis yapın.
Afiyet olsun🌸 📌 iç harcını dilediğiniz gereçle hazırlayabilirsiniz görüntü linki

Ispanaklı Ve Peynirli Dilim Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














