Ispanaklı Ve Peynirli Dilim Börek (Videolu)

Ispanaklı Ve Peynirli Dilim Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet günlük yufka
  • 250 gram ıspanak
  • 1 adet küçük soğan (minik küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı kıyma (tercihen)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • 1 kase ezilmiş beyaz peynir

Sosu için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Ispanaklı Ve Peynirli Dilim Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için ıspanakları yıkayıp kurutucuda kurutun.Suları yeterlice süzülmüş olsun.
  2. İnce bir halde doğrayın.
  3. Yağları eritip soğanı pembeleşinceye kadar pişirin.
  4. Kıymayı ekleyip kavurun.
  5. Tuz, baharatlar ve ıspanağı ekleyip karıştırın.
  6. Sos gereçlerini bir kasede çırpın.
  7. Yufkayı tezgaha serin.
  8. Sostan sürüp fırçayla yayın ve iç harcı serpiştirin.
  9. 2. Katı tıpkı biçimde hazırlayın.
  10. Kenarlı iki parmak içe kıvırıp yassı halde rulo yapın.
  11. Dilediğiniz biçimde kesebilirsiniz.
  12. Peynirli olanı da birebir biçimde hazırlayın tepsiye yerleştirin.
  13. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
  14. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında alt üst ayarda üzerleri kızarana kadar pişirin. (25-30 dk) iilk sıcağı geçince servis yapın.

Afiyet olsun🌸 📌 iç harcını dilediğiniz gereçle hazırlayabilirsiniz görüntü linki

Ispanaklı Ve Peynirli Dilim Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Et Sote Tarifi (2 Kişilik)
Biber Kebabı
Yalancı Tavuk Göğsü
Kıtır Ekmekli Erişte Makarna
Simit Poğaça
Orman Meyveli Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |