Mantarlı Makarna
Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 12 adet mantar
- 3 diş sarımsak
- 1 küçük soğan
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım paket kalem makarna
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı krema
Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yarım paket makarnayı haşlayın ve süzün.
- Geniş ve derin bir tencereyi ocağa alıp zeytinyağı ve tereyağı yüksek ateşte ısıtın.
- Sıcak yağın üzerine mantarları,sarımsakları ve soğanı tuzla bir arada ek edip renk değiştirene kadar kavurun.
- Bu etapta ateşin en yüksek pozisyonda olduğundan emin olun.
- Mantarlar renk alınca makarnayı da ekleyin 1-2 dakika birlikte harmanlayın.
- Tencereye kremayı ekleyip tekrar ocağı en yüksek pozisyona getirin.
- Makarnalar ve krema bütünleşince karabiber ekleyip ocaktan alın.
- Servis ederken sıcak makarnanın üzerine dilediğiniz kadar kaşar peynir rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mantarlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








