Çilekli Kek

Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kefir
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 350 gram çilek
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Çilekli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekimiz için şeker, kefir,sıvı yağ ve vanilyayı 2 dakika çırpalım. Çırptığımız sostan 1 su bardağı ayıralım ve dolaba koyalım.
  2. Kalan sosa 3 yumurta ekleyelim çırpalım. Un ve kabartma tozunu ekleyelim karıştıralım.
  3. Çileklerimizin bir kısmını dörde bölelim. Kalanını üzeri için ikiye bölelim.
  4. Kek harcımızın yarısını yağlanmış kalıbımıza dökelim. Dörde böldüğümüz çilekleri koyalım.
  5. Üzerine kalan harcımızı dökelim. İkiye kestiğimiz çileklerimizi sıralayarak koyalım. En son damla çikolata serpelim.
  6. 175 derecede ısıtılmış fırında 40 -50 dakika ortası kürdan testi yaparak pişirelim.
  7. Kekimiz piştikten sonra 2 dakika ılıtalım. Dolaba koyduğumuz sosu üzerine fırça yardımıyla sürelim sosu yedirelim.
  8. Soğuyunca servis edelim. Dilerseniz sosu keki dilimledikten sonra servis sırasında üzerine dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çilekli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Krep Pizza
Adana Usulü İçli Köfte
Şeftali Suyu Konsantresi (Videolu)
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
Acılı Mantar Sote
Avakado Ezmesi
Hdabla | © 2025 |