Fellah Köftesi
Fellah Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Fellah köftesi için:
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Kimyon
- Toz karabiber
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Fellah köftesini haşlamak için:
- 1,5 litre su
Fellah köftesinin sosu için:
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı rendelenmiş domates (rondodan geçirilmiş)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Fellah Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı köftelik bulguru bir kabın içerisine aktarın ve üzerine 2,5 su bardağı sıcak su ek edin. Streç sinemayla üzerini kapatarak bulgur şişene kadar bekletin.
- Şişen bulgurun içerisine 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ek edin. 1 su bardağı unu da azar azar ek edere yoğurmaya başlayın.
- Tuz ve bütün baharatları ekleyerek bütünleşene kadar güzelce yoğurun.
- Elinizi yavaşça ıslatın. Hamurdan fındıktan biraz büyük kesimler kopararak iki avucunuzun içinde yuvarlayın.
- Yuvarladıktan sonra orta kısmına parmağınızla bastırarak bir çukur açın.
- Şekillendirdiğiniz fellah köfteleri hafif unlanmış bir kabın içine aktarın ve güzelce harmanlayın.
- Tencerede kaynayan suyun içerisine köftelerinizi atın ve yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan fellah köfteleri kevgir yardımıyla süzdürerek borcamın içine alın.
- Bir tavanın içine 1,5 çay bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı biber salçasını alın. Üzerine rendelenmiş ve rondodan geçirilmiş 1 su bardağı domatesi ekleyin.
- Kıvamı hafif ağırlaşınca 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı tane karabiber ve 1 çay kaşığı da tuz ek ederek karıştırın.
- Ardından hazırladığınız sosu üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın.
- Servis tabağına alın ve ince kıyılmış maydanozlar serperek servis edin.
Fellah Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









