Süt Helvası

Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ve şekeri tencereye alıp şeker eriyinceye kadar ısıtalım. Kaynamasına gerek yok, şeker eriyince ocaktan alalım.
  2. Başka bir tencereye tereyağ ve sıvı yağı alıp eritelim, üzerine unu ekleyerek hafif kavuralım. Daha sonra üzerine yavaş yavaş sıcak sütü ekleyelim. Kıvam alana kadar pişirelim.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alarak vanilya ekleyerek karıştıralım. Hiç bekletmeden borcuma döküp 220-230 derece fırında üzeri kızarana kadar fırınlayalım. Dilerseniz üzerine ceviz, fındık ile servis edebilirsiniz.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.

Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kavrulmuş Cevizli Humus
Mercimek Köftesi (Rıfat Usulü)
Kır Pidesi
Buzluk Pastası (Videolu)
Tahinli Rulo Çörek
Üzüm Reçeli
Hdabla | © 2025 |