Süt Helvası
Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ve şekeri tencereye alıp şeker eriyinceye kadar ısıtalım. Kaynamasına gerek yok, şeker eriyince ocaktan alalım.
- Başka bir tencereye tereyağ ve sıvı yağı alıp eritelim, üzerine unu ekleyerek hafif kavuralım. Daha sonra üzerine yavaş yavaş sıcak sütü ekleyelim. Kıvam alana kadar pişirelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alarak vanilya ekleyerek karıştıralım. Hiç bekletmeden borcuma döküp 220-230 derece fırında üzeri kızarana kadar fırınlayalım. Dilerseniz üzerine ceviz, fındık ile servis edebilirsiniz.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








