Cantık Pide
Cantık Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket ınstant maya ( 7 gram)
- 5,5-6 su bardağına yakın un
Üzerinin harcı için;
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 5 adet yeşil biber
- 1-2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 adet domates ( ben kendi yaptığım domates sosu kullandım)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı ( beyazı hamura)
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
Cantık Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına ılık su, ılık süt, şeker, maya ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
- Üzerine azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur yoğurup, 1 saat dinlendiriyoruz.
- İç harcı için; karıştırma kabına kıymayı ekleyip, üzerine biber, soğan, sarımsak ve domatesi robottan geçirip kıymaya ekliyoruz.
- Salça, tuz baharatlar ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
- Biraz sıvı yağ ve su ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Dinlen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizip, 10 dk tepsi mayası yapıyoruz.
- Daha sonra bardağın altı ile bezelerin ortasına bastırarak çukur yapıp elimizle düzeltip, 1-2 yemek kaşığı iç harçtan bezelerin ortasına koyup düzeltiyoruz.
- Kenarlarına yumurta yoğurt karışımından sürüp, ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190-200 derecede 25-30 dk pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Cantık Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















