Cantık Pide

Cantık Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket ınstant maya ( 7 gram)
  • 5,5-6 su bardağına yakın un

Üzerinin harcı için;

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 5 adet yeşil biber
  • 1-2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 adet domates ( ben kendi yaptığım domates sosu kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı ( beyazı hamura)
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt

Cantık Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına ılık su, ılık süt, şeker, maya ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Üzerine azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur yoğurup, 1 saat dinlendiriyoruz.
  3. İç harcı için; karıştırma kabına kıymayı ekleyip, üzerine biber, soğan, sarımsak ve domatesi robottan geçirip kıymaya ekliyoruz.
  4. Salça, tuz baharatlar ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Biraz sıvı yağ ve su ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  6. Dinlen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizip, 10 dk tepsi mayası yapıyoruz.
  7. Daha sonra bardağın altı ile bezelerin ortasına bastırarak çukur yapıp elimizle düzeltip, 1-2 yemek kaşığı iç harçtan bezelerin ortasına koyup düzeltiyoruz.
  8. Kenarlarına yumurta yoğurt karışımından sürüp, ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190-200 derecede 25-30 dk pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Cantık Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Zerdeçallı Kış Keki
Tavada Levrek Fileto (10 dakikada)
Minik Krem Şantili Kekler
Tarçınlı Elmalı Kurabiye (Margarinsiz)
Fındıklı İstiridye Tatlısı
Kolay Pizza Tarifi
Hdabla | © 2025 |