Vişneli Kek
Vişneli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 oda sıcaklığında yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 2.5 su bardağı elenmiş un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 limonun kabuğu rendelenmiş şekilde
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 kahve fincanı su
- 300 gram çekirdeksiz dondurulmuş vişne
- Arzu edilirse 3 yemek kaşığı tepeleme kakao ve çikolata kesimleri (ben tercih etmedim)
Vişneli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları bir fiske tuzla çırpalım, şeker ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Un ve kabartma tozunu üzerine birkaç damla limon suyu sıkarak ekleyelim çırpalım en son suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyerek tekrar çırpalım.
- Muffin kalıplarını hamurumuzu dökmeden evvel her birine ikişer vişne ekleyelim, hamurun kalanını da dökünce en üstüne üçer vişne daha koyalım.
- Ben kalan hamuru diğer bir kalıba koyup birlikte pişirdim.
- 180 derece fırında en az 45 dakika pişirelim bıçak ucuyla denetim ederek pişince fırından alıp dinlenmeye bırakalım.
- Soğuyunca servise alalım, sıhhatle tüketelim.
Vişneli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











