Vişneli Kek

Vişneli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 oda sıcaklığında yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 limonun kabuğu rendelenmiş şekilde
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 kahve fincanı su
  • 300 gram çekirdeksiz dondurulmuş vişne
  • Arzu edilirse 3 yemek kaşığı tepeleme kakao ve çikolata kesimleri (ben tercih etmedim)

Vişneli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları bir fiske tuzla çırpalım, şeker ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  2. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Un ve kabartma tozunu üzerine birkaç damla limon suyu sıkarak ekleyelim çırpalım en son suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyerek tekrar çırpalım.
  4. Muffin kalıplarını hamurumuzu dökmeden evvel her birine ikişer vişne ekleyelim, hamurun kalanını da dökünce en üstüne üçer vişne daha koyalım.
  5. Ben kalan hamuru diğer bir kalıba koyup birlikte pişirdim.
  6. 180 derece fırında en az 45 dakika pişirelim bıçak ucuyla denetim ederek pişince fırından alıp dinlenmeye bırakalım.
  7. Soğuyunca servise alalım, sıhhatle tüketelim.

Vişneli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Yoğurt Çorbası
Fırında Sebzeli Köfte
Çanak Tepside Nefis Belen Tava
Yumurtalı Nohut Ezmesi
Bisküvi
Enfes Sosuyla Mısır Kaburga
Hdabla | © 2025 |