Meyve Püresi (+6ay)
Meyve Püresi (+6ay) Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet orta uzunluk elma
- 7-8 adet havuç
- 3- adet büyük armut
Meyve Püresi (+6ay) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şunu söylemeden geçmiyim dilerseniz tüm eserleri buharlama metoduyla de haşlayabilirsiniz.
- Orta uzunluk tencerenin yarısına gelecek kadar sıcak su koyalım ve evvel tüm eserleri dörde yahut altı modüle kadar bölelim. Havuçları hafif yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Yumuşadıktan sonra armutu üzerine ekleyip o da yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Suyu azaldıysa su ekleyebilirsiniz en son olarak elmalarıda ekleyelim 10 dakika da onu bekletelim.
- Tüm eserler haşlandıktan sora varsa meyvenin suyunu başka bir kaseye alalım tadı çok hoş oluyo ya bebeğinize ya da öbür çocuğunuz varsa verebilirsiniz.
- Tencerede olan meyveleri blendırdan geçirip cam kavanoza boşaltalım. Soğuduktan sonra kapağını kapatıp buzdolabında 10 güne kadar saklayabilirsiniz.
Not: bu benim göz kararı yaptığım bir tanımdır. Dilerseniz azaltabilirsiniz max. 15 günden fazla kalmasını önermiyorum. Sen.
Meyve Püresi (+6ay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







