Yağlama
Yağlama Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
İç harcı;
- 400 gram kıyma
- 2 tane soğan
- 2 tane kırmızı kapya biber
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane domates
- 2 dis sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 buçuk yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı pul biber, toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı sıcak su
Yağlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu derin bi kaba unu alıyoruz toz şeker ,tuz ve kuru mayayı ekliyoruz karıştırdıktan sonra sütü ve suyu ekliyoruz hamuru 5 dakika yoğuralım ve üstüne streç sinema kapatıp 40 dakika mayalandırmaya bırakılım.
- Mayalandıktan sonra merdane yardımıyla açıyoruz ince lavaş yaptıktan sonra tavada pişiyoruz.
- Soğanı, biberi ince ince doğruyoruz ,sıvı yağ ve tereyağ ısındıktan sonra tavaya alıyoruz kavrulan soğanın üstüne kıymayı ekliyoruz.
- Kıyma piştikten sonra domatesleri ekliyoruz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Salça ve baharatları ekleyip 1 çay bardağı sıcak su üstüne döküyoruz 20 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
- Pişen iç harcı lavaşların üstüne tek tek ekliyoruz 10 dakika bekledikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Yağlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






