Pankek
Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, yoğurt, şeker ve sıvı yağ şeker eriyene kadar çırpılır.
- Un ve kabartma tozu da ek edililerek biraz daha çırpılır.
- Yapışmaz uygun bir tava ocağa alınır.
- Bir kaşık yardımı ile kek harcından aralıklı olarak tavaya dökülür.
- Orta harlı ateşte altı pişirilir.
- Bir spatula yardımı ile alt üst edilerek başka tarafı da pişirilir.
- Hamur bitene kadar pişirmeye devam edilir. Afiyet olsun.
☆☆Pankeklere dileyen bal yahut krem çikolata da sürebilir.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












