Browni Islak Kurabiye (Videolu)
Browni Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pudra şekeri yahut toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 adet yumurta
- 150 gram 4 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 4 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 -2 damla limonket şekerli vanilya
Şerbet için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Browni Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru yoğurup ılık bir ortamda 10 dakika dinlendirelim.
- Şerbeti hazırlayalım 5 dakikada kaynatalım iki damla limon suyu sıkıp soğumaya bırakalım.
- Hamurları ceviz büyüklüğünden modüllere bölüp yuvarlayın ve tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri çatlayana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardığımız kurabiyeleri ılık şerbeti batırıp çekmesini bekleyelim.
- İsteğe bağlı antep fıstığı ya da hindistan cevizi ile süsleyelim.

Browni Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














