Salamura Yaprak

Salamura Yaprak Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 kg üzüm yaprağı
  • 1 kg tuz
  • 3 tl su

Salamura Yaprak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yapraklarımızın iç kısımları alta gelecek formda üst üst 10-15 adet deste halinde diziyoruz ve yıkıyoruz.
  2. Geniş bir tencerede 3 lt suyu kaynatıyoruz.
  3. Geniş bir kaba yapraklarımızı koyuyoruz ve kaynamış olan suya yarım kg tuzumuzu döküyoruz.
  4. Yapraklarımızın üzerine döküyoruz suyu soğuyana kadar bekliyoruz bir gün geceden yapılırsa daha düzgün oluyor.
  5. Su soğuduktan sonra üst üste dizmiş olduğumuz yaprakların sap kısımlarını tuzluyoruz ve 5 lt bidona yerleştiriyoruz bitene kadar bu süreci yapınca kabın içindeki suyumuzu bidona boşaltıyoruz ve yarım kg daha tuz ekliyoruz.

Not:tuzunu ölçmek için yumurta kullanabilirsiniz yumurtayı yıkayıp suyun üzerine koyalım yumurta batarsa tuzu az ve eklemelisiniz batmaz yukarda kalırsa tam demektir.

Salamura Yaprak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Atom Bal Kabağı
Tavuklu Kereviz
Tavada Sebzeli Yulaf Börek
Fırında Levrek
Fırında Karnıyarık
Tek Tencerede Dana Etli Şehriye
Hdabla | © 2025 |