Un Helvası Tarifi

Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 ya da 2 dilim margarin

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve suyu bir kaba alıp güzelce çırpma teli çırpalım ki helvayı yerken şeker çıtırtısı ağzımıza gelmesin.
  2. Çelik bir tencereye evvel sıvı yağ ve margarini koyalım daha sonra da unu ek edip kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika çırpma teli ile çırpalım.
  3. Sonra biraz ateşi açalım, un kahverengi olduğunda şerbetli suyu döküp tekrardan çırpalım, helva kıvamına geldikten sonra ocağı kapatalım.
  4. İki kaşık ortasında form verip tabağa servis edelim. Üstüne dövülmüş ceviz parçacıkları koydum. Dilerseniz fıstık yahut fındıkta koyabilirsiniz. Afiyet olsun 🩷🤍.

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Pratik Çıtır Tavuk
Fasulye Diblesi ( Düşük Kalorili)
Avakadolu Pankek (+10)
Fırında Tavuk Patates
Şifa Deposu Çorba
Erişte (Kesme Makarna)
Hdabla | © 2025 |