Pilav Üstü Soslu Tavuk

Pilav Üstü Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

Pilavı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 damla limon
  • 1 adet küp şeker

Tavuk sosu için;

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Toz kırmızı biber
  • Köri
  • Kekik
  • Tuz

Pilav Üstü Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tavuk göğsümüzü haşlamaya bırakalım.
  2. O sırada bizde pilavımızı yapalım.
  3. Yıkadığımız pirinçleri tenceremize alalım.
  4. İçerisine tereyağ,2 damla limon 1 kup şeker ve tuzunu ekleyelim.
  5. En son suyunuda koyup pişmeye bırakalım.
  6. Pişen tavuklarımızı blendırda didikleyelim.
  7. Yağda soğanımızı kavuralım.
  8. İçerisine baharatları ekleyelım.
  9. En son tavuğuda ekleyip karıştıralım.
  10. Pilavla servis edelim. Afiyet olsun.

Pilav Üstü Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bulgur Pilavı Mezesi
Avokado Diyet Pizza
Havuçlu Pancar Tarator (Videolu)
Kalıpta Kek Tarifi (Lezzeti Harika)
Çıtır Parçacıklı Muhallebi Tarifi-Baklavalık Yufkalı Muhallebi (Videolu)
Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Ve Defalarca Denenmiş Tarif)
Hdabla | © 2025 |