Tava Böreği
Tava Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- Az beyaz peynir
- 3-4 dilim kaşar peyniri
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı kadar sıvı yağ
Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yapacağımız tavayı birinci evvel teremyağ ile yağlayalım yağladıktan sonra doğradığımız yufkaları serpiştirerek serelim.
- Sonra içi için; yaptığımız sosu hazırlayalım 2 yumurta, süt, sıvı yağ koyarak karıştıralım isteğe bağlı bir soda koyabilirsiniz isterseniz bende olmadığı için koyamadım.
- Yaptığımız sosu kaşık yardımıyla tavaya serpiştirdiğimiz yufkaların üzerine dökelim, sonra üzerine tekrar yufka serpiştirelim üzerine iç harcımızı beyaz peynirle kaşarı serpiştirerek yerleştirelim.
- Sonra üzerine tekrar doğradığımız yufkalardan koyalım üzerine sosumuzu dökelim şayet kalan yufkalarımız varsa onları da döküp, son olarak sosu döküp pişirelim.
- Bir tarafı piştikten sonra öbür tarafını da karşıt çevirip, pişirelim sonra dilimleyip, servis yapabiliriz afiyet olsun 🤗
Tava Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










