Yumuşak Kek (Temel Hamur)

Yumuşak Kek (Temel Hamur) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke

İsteğe nazaran;

  • Kakao
  • Çikolata damlası
  • Meyve yada limon

Yumuşak Kek (Temel Hamur) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yumurtaları şekerle güzelce beyazlayana kadar çırpıyoruz.
  2. Sonra süt, yağ, kabartma tozu, vanilya şekeri, sirke ekleyip kısa çırpıyoruz.
  3. En son unu ekliyoruz ve onu da kısa karıştırıyoruz.
  4. Kakaolu kek yapmak isterseniz unu biraz azaltip kakao tozunu da ekleyebilirsiniz.
  5. En son dilerseniz içine limon suyu, meyve (frambuaz, üzüm…), yada çikolata damlası ekleyebilirsiniz.
  6. İstediğiniz kalıba ekleyip evvelce 180 dereceye ısıttığımız fırınına alt+üst ısıtıcı ayarında keki fırına verebilirsiniz.
  7. 30-40 dakika ortası takip ederek pişirin.
  8. En sonda bir çubukla denetim edin yapışmış hamur yoksa kek pişmiştir.
  9. Keki biraz soğutup kalıptan çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun :).

Yumuşak Kek (Temel Hamur) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Mantar Graten (Videolu)
Kornişon Turşu
Muhteşem Köfte Harcı
Muzlu Çilekli Milkshake
Elmas Kurabıye
Ispanaklı/Peynirli Rulo Börek (Yumuşacık)
Hdabla | © 2025 |