Yumuşak Kek (Temel Hamur)
Yumuşak Kek (Temel Hamur) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
İsteğe nazaran;
- Kakao
- Çikolata damlası
- Meyve yada limon
Yumuşak Kek (Temel Hamur) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce yumurtaları şekerle güzelce beyazlayana kadar çırpıyoruz.
- Sonra süt, yağ, kabartma tozu, vanilya şekeri, sirke ekleyip kısa çırpıyoruz.
- En son unu ekliyoruz ve onu da kısa karıştırıyoruz.
- Kakaolu kek yapmak isterseniz unu biraz azaltip kakao tozunu da ekleyebilirsiniz.
- En son dilerseniz içine limon suyu, meyve (frambuaz, üzüm…), yada çikolata damlası ekleyebilirsiniz.
- İstediğiniz kalıba ekleyip evvelce 180 dereceye ısıttığımız fırınına alt+üst ısıtıcı ayarında keki fırına verebilirsiniz.
- 30-40 dakika ortası takip ederek pişirin.
- En sonda bir çubukla denetim edin yapışmış hamur yoksa kek pişmiştir.
- Keki biraz soğutup kalıptan çıkartabilirsiniz. Afiyet olsun :).
Yumuşak Kek (Temel Hamur) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






