Glutensiz Kırmızı Mercimekli Tuzlu Kek
Glutensiz Kırmızı Mercimekli Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek (mercimekleri akşamdan uygunca yıkayıp ıslatalım)
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karnıyarık otu (koymazsanız da olur)
- 1 çay bardağı lor
- 7-8 tane çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış siyah zeytin
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tutam dereotu ( ince kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi(çiğdem içi )
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
- 1 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
Üzeri için;
- Susam ve kabak çekirdeği
Glutensiz Kırmızı Mercimekli Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Akşamdan mercimekleri uygunca yıkayalım. Üzerini geçecek kadar su ile ıslatalım.
- Sabah süzdüğümüz mercimeklerin üzerine yoğurt ve yumurtaları ekleyelim düzgünce blenderdan geçirelim.
- Kalan tüm malzemeyi karıştıralım ve yağlanmış kalıba dökelim.
- Ben üzerini kabak çekirdeği ve susamla süsledim.
- 175-180 derecede 40 dakika pişirelim.
- Fırından fırına değişiklik gösterebilir kürdanla denetim edelim. Afiyet olsun 🤗
@gunaycamutfak
Glutensiz Kırmızı Mercimekli Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












