Dana Kavurma

Dana Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 1 buçuk kg kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet domates
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

Dana Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı doğranmış eti düdüklü tencereye alalım ve kısık ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar pişmeye bırakalım.
  2. Daha sonra sıvı yağı, doğranmış soğanı, sivri biberi ve kapya biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  3. Küp küp doğradığımız domatesleride ekleyerek karıştıralım.
  4. Salçayı ve göz kararı baharatları ek edip karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım ve pişme mühletini düdüklü tenceremize nazaran ayarlayalım.
  5. Etlerimiz piştikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Dana Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yüksük Çorbası
Muskat Cevizli Beşamel Soslu Krep Ruloları
Lebeniye Çorbası
En Kolay Cookie
Kakaolu – Sade Şekilli Kurabiyeler
Limonata
Hdabla | © 2025 |