Dana Kavurma
Dana Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- Yaklaşık 1 buçuk kg kuşbaşı et
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet domates
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Dana Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı doğranmış eti düdüklü tencereye alalım ve kısık ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar pişmeye bırakalım.
- Daha sonra sıvı yağı, doğranmış soğanı, sivri biberi ve kapya biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Küp küp doğradığımız domatesleride ekleyerek karıştıralım.
- Salçayı ve göz kararı baharatları ek edip karıştırdıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım ve pişme mühletini düdüklü tenceremize nazaran ayarlayalım.
- Etlerimiz piştikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.
Dana Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















