Az Yağda Pişen Patates Kroket
Az Yağda Pişen Patates Kroket Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı tuz ( silme)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar
Kızartmak için;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Az Yağda Pişen Patates Kroket Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle haşladığımız patatese ezecek ya da çatal yardımıyla pürüzsüz biçimde ezelim büsbütün soğuması için dolaba kaldıralım patatesin büsbütün soğumuş olması kıymetli.
- Soğuyan patatese nişasta tuz karabiber pul biber ek edip elimizle yoğuralım.
- Mandalinadan daha küçük kesimler alıp elimizde yuvarlayıp bastırarak açalım.
- İçerisine rendelenmiş kaşar koyup kapatıp tekrar yuvarlayıp hafif bastıralım.
- Hepsini bu halde hazırladıktan sonra tavaya yağ ek edip ocağa anladım.
- İyice ısınan yağın içerisine patates kroketleri aktaralım yeterlice kızardıktan sonra spatula yardımı ile çevirip başka tarafında kızartalım.
- Kızaran kroketleri kağıt havlu üzerine alalım birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Az Yağda Pişen Patates Kroket Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















