Kahvaltıya En Yumuşak Krep Tarifi (Videolu)

Kahvaltıya En Yumuşak Krep Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
  • 2 su bardağından biraz az un

Kullandığım bardak 200 ml

Not: süt alerjiniz varsa yalnızca su kullanabilirsiniz.

Kahvaltıya En Yumuşak Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir karıştırma kabına yumurtaları, sütü, suyu, yağı ve tuzu alın. Güzelce çırpın.
  2. Unu yavaş yavaş ve denetimli biçimde ekleyin. Pürüzsüz, akışkan bir kıvam alana kadar çırpın. (kıvam çok koyu olursa az ölçüde su yahut süt ekleyebilirsiniz. ).
  3. Hamurun daha ipeksi olması için süzgeçten geçirebilirsiniz.
  4. Krep tavanızı ısıtın, fırçayla çok az yağ sürün. 1–1. 5 kepçe krep hamurunu tavaya dökün, tavayı çevirerek yaydırın.
  5. Orta ateşin bir tık altı ısıda, her iki tarafını da yavaşça kızarana kadar pişirin.
  6. Pişen krepleri havlu kağıt serili tabağa alın. Üst üste dizdiğinizde nemlenmesini önlemiş olursunuz. Afiyet olsun!.

Kahvaltıya En Yumuşak Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brüksel Lahanalı Bulgur Pilavı
Patatesli Ispanak Graten
Püreli Tepsi Kebabı
Kadayıflı Muhallebi
Domates Çorbası
Bol Malzemeli Pizza
Hdabla | © 2025 |