Patatesli El Açması Börek

Patatesli El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için;

  • 4 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı yağ
  • İsteğe bağlı baharat ekleyebilirsiniz.

Patatesli El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; 5 su bardağı un, 1 paket kuru maya, tuz ve şekeri ekleyip kaşıkla karıştırın. Daha sonra ortasında çukur açıp yağı ve suyu ek edip kaşıkla karıştırın. Daha sonra kıvamı katılaşınca elimizle yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru 1 saat mayalandıralım.
  2. İç harç için; 4 orta uzunluk patates, 1 orta uzunluk soğanı rendeleyelim. Daha sonra suyunu sıkalım bir kabın içine alalım. 1 yemek kaşığı nane, 1 çay kaşığı toz biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay bardağı yağı ekleyip karıştıralım. İsteğe bağlı baharat ekleyebilirsiniz.
  3. Hamurumuzu tepsimize nazaran iki eşit modüle bölelim. Bir yumağımızı un yardımı ile tepsinin boyutunda açalım.
  4. Önceden yağladığımız tepsiye alalım. Hamurun hava alması için üzerini çatal ile delikler açıyoruz. Üzerine iç harcımızı koyalım.
  5. Ayırdığımız başka yumağımızı da açalım. Tepsimize alım ve kenar kısımlarını elimizle bastıralım. Böreğimizi dilimleyelim üzerine 1 yumurta sürelim. Üzerine çörek otu serpelim.
  6. Önceden ısıtılmış fırında denetimli pişirelim. Afiyet olsun.

Patatesli El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

No Bake Cheesecake (Fırınsız Cheesecake)
Fırında Sigara Böreği
Ekmek Islaması Tarifi
Lor Peynirli Fit Atıştırmalık
Salçalı Makarna
Hindistan Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |