Mantarlı, Körili, Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı

Mantarlı, Körili, Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı basmatik pirinci (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı mantar
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Mantarlı, Körili, Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce mantarları temizleyelim ve isteğe nazaran dilimleyelim.
    Bir tencereye 2 su bardağı suyu koyalım üzerine tuz, zerdeçal, köri ekleyip karıştıralım.
  2. Ardından mantarı, pirinci ve tereyağını ekliyelim.Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım .
  3. Kaynayan pilavın altını kısalım ve suyunu çekene kadar bekliyelim .
  4. Suyu çekilince altını kapatalım biraz demlensin. Hazır olan pilavı servis edebilirsiniz afiyet olsun

Mantarlı, Körili, Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bamya Çiçeği Çorbası
Hamuru Patatesli Nişastalı Açma (Yumuşaklığının Sırrı Hamurunda)
Cantık Pide (Meşhur Bursa Pidesi)
Gaziantep Usulü Domatesli Pilav
Brüksel Lahanalı Bulgur Pilavı
Fırında Lokum Gibi Tavuk Şiş
Hdabla | © 2025 |