Mantarlı, Körili, Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı
Mantarlı, Körili, Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı basmatik pirinci (bardak ölçüsü 200 ml)
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı mantar
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Mantarlı, Körili, Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce mantarları temizleyelim ve isteğe nazaran dilimleyelim.
Bir tencereye 2 su bardağı suyu koyalım üzerine tuz, zerdeçal, köri ekleyip karıştıralım. - Ardından mantarı, pirinci ve tereyağını ekliyelim.Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım .
- Kaynayan pilavın altını kısalım ve suyunu çekene kadar bekliyelim .
- Suyu çekilince altını kapatalım biraz demlensin. Hazır olan pilavı servis edebilirsiniz afiyet olsun
Mantarlı, Körili, Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








