Kuymak

Kuymak Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2,5 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı su
  • 150 gram lisan peyniri (tercihen kaşar yahut çeçil de olur)
  • Tuz

Kuymak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı uygun bir tavaya alıp eritelim.
  2. Mısır unumuzu eriyen tereyağın üzerine ek edelim ve hafif rengini değiştirene kadar karıştırarak kavuralım.
  3. Kavrulan mısır ununa 1 bardak suyu yavaş yavaş ek edip, tuzu da katıp karıştırmaya devam edelim.
  4. Ardından kıvam alıp kaynayan kuymağımıza ince uzun doğradığımız peynirlerimizi de ekleyelim ve biraz erimesini bekleyip yavaş yavaş homojen olana dek karıştıralım.
  5. Biraz daha hafif kaynayıp, yeterlice kıvam alan kuymağımızı ocaktan alıp servis yapalım.

Afiyet olsun!.

Kuymak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üç Renkli Patates Salatası (Videolu)
Bu Kestane Pişirme Yöntemini Mutlaka Deneyin (%100 Açılıyor) (İçi Lokum Kabuğu Çıtır)
Ispanaklı Kek İle Magnolia Ve Pasta Yapımı
Ispanaklı Gül Böreği
Garnitür Mezesi
Brokoli Çorbası
Hdabla | © 2025 |