Enginarlı Pilav (Farklı Lezzet)
Enginarlı Pilav (Farklı Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet enginar
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 kuru soğan
- 1 konserve garnitür
- 1 konserve haşlanmış mısır
- 30 ml zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Su
Enginarlı Pilav (Farklı Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sürekli birebir tanımları yapmaktan sıkıldıysanız onları bir iki dokunuşla hem daha lezzetli hem de daha farklı yapabilirsiniz. İşte enginarlı pilavda bu tanımlardan. Uzakdoğu mutfağı stilinde ege mutfağına özel enginarlı pilav 🫶.
- Pilav tenceresine z. Yağını koy, ısınınca soğanları yemeklik doğrayıp içine kısık ateşte 2dk yumuşat.
- Enginarları üzerine koy 50ml kaynar su ekle kapağı kapatıp 5dk pişirelim.
- Üzerine tuz, garnitür, mısırı koy 2/3dk daha pişsin.
- Pirinci ekle, az üstünü geçecek kadar kaynar su koy ve tereyağını koy orta ateşte pilav pişirir üzere kapat kapağı, suyunu büsbütün çekince ocağın altını kapat. 10dk dinlensin servis yapınız. Afiyet olsunnnn.
Enginarlı Pilav (Farklı Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








