İyotsuz Sütsüz Kek
İyotsuz Sütsüz Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta akı
- 2 adet limon (kabukları rendelenir ve suyu sıkılır)
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao (migros kakao)
- Dr. ötken vanilya
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
İyotsuz Sütsüz Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta akları ve şeker güzelce köpürene kadar çırpalım.
- Limonun rendelediğimiz kabuğu ve sıktığımız suyunu, sıvı yağ ve suyu da ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar çırpalım akabinde karbonat, vanilya ve unun 2,5 bardağını ekleyelim güzelce çırpalım.
- Karışımı ikiye bölelim ve bir kaptaki karışımımıza kalan yarım bardak unu ekleyip çırpalım öteki kaptaki karışımımıza da kakaoyu ekleyerek karıştıralım. Pişirme kabımızı isterseniz yağlayabilirsiniz istersenizde benim üzere pişirme kağıdı kullanabilirsiniz.
- Kepçe yardımıyla kakaolu ve kakaosuz olarak sırayla pişirme kabımızın orta noktasına dökelim.
- 180 derecede ısınmış fırınımıza kekimizi koyalım.
- 40dk pişirelim. Kürdanla denetim ederek çıkarabilirsiniz.
- Fırından fırına farklılık göstereceği için pişme müddeti ve ısısını ona nazaran ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun 😉
İyotsuz Sütsüz Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














