Nefis Ayva Tatlısı Tarifi
Nefis Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 12 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı toz tarçın
- 9 adet karanfil
- 1 büyük avuç hibiskus
- Ayvanın kabukları
- Ayvanın çekirdekleri
- Ayvaların uzunluğunun yarısı kadar su
Sunum için:
- Toz antep fıstığı
- Nar
- Kaymak
Nefis Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayvaları soyup uzunluğuna ikiye bölün kararmasın diye limonlu suya atın.
- Ardından geniş bir çelik tencereye ayvaların kabuklarını tencerenin tabanı gözükmeyecek halde serelim.
- Ardından ayvaları yerleştirip üstüne sırasıyla şeker, tarçın, hibiskus ve karanfili ekleyin.
- Her şey tamamlandıktan sonra kaynar suyu verelim.
- Dikkat: sakın suyu ayvaların üzerine dökmeyin şekerin çözünmemesi değerlidir suyu tencerenin tabanına gerçek verelim.
- Ayvaları en kısık ateşte 45 dakika pişirelim, akabinde zıddını çevirip, ateşi biraz açalım.
- Burada açmaktan kastım yeniden kısık olacak yalnızca en kısığa nazaran biraz daha yüksek olacak.
- 2. Çeşitte dakika yok ayvalarımız yumuşayıp, kıpkırmızı bir renk alınca olmuş demektir (benim bu biçimde 15 dakika sürdü).
- Bir borcama ayvalarımızı dizip tencerenin tabanında kalan şerbeti üstüne gezdirin.
- Ayvayı bir tabağa alıp sunumlayın ılık servis etmenizi tavsiye ederim afiyet olsun 🙂
Nefis Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











