Enginarlı Pilav
Enginarlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 tane enginar çanağı
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı bezelye (donuk kullandım)
- Çeyrek demet dereotu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
Enginarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tencereye yağları ekleyip eritin. Sonra yemeklik doğranmış soğan ve havucu ekleyip kavurun. Küp küp doğranmış enginar, pirinç, limon kabuğu ve bezelyeyi ekleyin.
- Son olarak sıcak su ve tuzu ekleyip karıştırın kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Piştikten sonra kıyılmış dereotu ekleyin. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 🌼
Enginarlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















