Enginarlı Pilav

Enginarlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 tane enginar çanağı
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı bezelye (donuk kullandım)
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su

Enginarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tencereye yağları ekleyip eritin. Sonra yemeklik doğranmış soğan ve havucu ekleyip kavurun. Küp küp doğranmış enginar, pirinç, limon kabuğu ve bezelyeyi ekleyin.
  2. Son olarak sıcak su ve tuzu ekleyip karıştırın kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Piştikten sonra kıyılmış dereotu ekleyin. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 🌼

Enginarlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Kebap
Soslu Makarna
Kayseri Yağlaması
Toprak Ananın Akdeniz Sandığı
Şıhıl Mahşi Dolması (Kabaklı)
Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi
Hdabla | © 2025 |