Kıymalı Karnabahar

Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 kg karnabahar
  • 150 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Domates salçası
  • Biber salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Sıvı yağ
  • Sıcak su

Kıymalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak karnabaharı çiçeklerine ayıralım ve sirkeli suda biraz bekletelim sonra güzelce yıkayıp, kenara alalım.
  2. Yemeği yapacağımız tencereye sıvı yağ ve doğranmış soğanı alalım soğanları diriliğini kaybedince kıymayı ekleyelim yeterlice kavuralım.
  3. Ardından salçaları ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım, sonra baharat ve tuzunu ekleyelim az bir su ekleyip salçayı seyreltelim.
  4. Sonra karnabarları kök kısımları alta gelecek formda tencereye dizelim, üzerine sıcak suyunu ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
  5. Süre sonunda pişen karnabaharları servis edelim deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim 🥰

Kıymalı Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bamya Turşusu
Kuru Biber Patlıcan Dolması
Limonlu Enfes Chescake
Pratik Armut Tatlısı
Mantı Salatası
Sütlü Brokoli Çorbası
Hdabla | © 2024 |