Enfes Tadıyla Dondurmalı İrmik Helvası
Enfes Tadıyla Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağından biraz az su
- 1 su bardağı+1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Çeyrek margarin
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
Enfes Tadıyla Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tatlının şerbetini hazırlayalım. Tencereye su şeker ve sütü ek edip şeker eriyene kadar çırpıcıyla karıştıralım. Kaynamayacak yalnızca şeker eriyene kadar ocakta tutacağız.
- Daha sonra geniş bir tencereye tereyağı margarin ve sıvı yağ ek edip eriyince üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- İrmiğide ek edip. İstediğimiz renge gelene kadar kısık ateşte kavuralım.
- Şerbeti yavaş yavaş ek edelim. Bu süreçte dikkatli olmamızda yarar var sıçrayabilir.
- Helva kıvam almaya başlayınca göz göz olup kaynarken ocağı kapatalım ve demlenmeye bırakalım. Demlenen helvayı dondurma ile servis edebilirsiniz.
Enfes Tadıyla Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













