Harire Tatlısı (Mardin)

Harire Tatlısı (Mardin) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • Yarım su bardağı un

Üzeri için;

  • Tahin
  • Ceviz

Harire Tatlısı (Mardin) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tencereye su ve pekmezi alıp güzelce karıştırıyoruz.
  2. Sonra un eği yapıp, çırpıcı yardımı ile topak kalmayana kadar güzelce karıştırıp, göz göz olup kaynamaya başlayana kadar daima karıştırıyoruz.
  3. Tatlımızı 1 / 2 dakika daha kaynatıp, ocaktan alıp kaselere paylaştırıyoruz.
  4. Tatlımızı istediğimiz üzere süsleyip, birkaç saat dinlendirip servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Harire Tatlısı (Mardin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Göğüslü Mantar Sote
Terbiyeli Sebze Çorbası
Kavurma (Dana Eti İle)
Kivi Aromalı Kremalı Cevizli Kek
Hurmalı Kinoa Topları
İncecik Hamurlu Pizza Tarifi
Hdabla | © 2025 |