Pratik Patatesli Gözleme
Pratik Patatesli Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet orta uzunluk patates
- 1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
Üzerlerine sürmek için;
- Tereyağı
Pratik Patatesli Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayıp ezelim. Patatesler ılıyınca içerisine verilen gereçleri ekleyip yoğuralım.
- Hamuru tezgaha alıp hafif un serperek hamuru toparlayalım ve istenilen büyüklükte bezelere ayıralım.
- Her bezeyi tekrar unlayarak çok ince olamayacak formda ister elinizle istersenizde bir hamur açıcı rulo ya da merdane yardımıyla açalım.
- Açtığımız hamurları yapışmaz yüzeyli bir tavada gerili önlü orta ateşte pişirelim.
- Pişen gözlemelerin üzerine sıcakken tereyağı sürelim ve üst üste koyalım. Sıcak servis etmenizi öneririm. Afiyet olsun.
Pratik Patatesli Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












