Pratik Patatesli Gözleme

Pratik Patatesli Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet orta uzunluk patates
  • 1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber

Üzerlerine sürmek için;

  • Tereyağı

Pratik Patatesli Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri haşlayıp ezelim. Patatesler ılıyınca içerisine verilen gereçleri ekleyip yoğuralım.
  2. Hamuru tezgaha alıp hafif un serperek hamuru toparlayalım ve istenilen büyüklükte bezelere ayıralım.
  3. Her bezeyi tekrar unlayarak çok ince olamayacak formda ister elinizle istersenizde bir hamur açıcı rulo ya da merdane yardımıyla açalım.
  4. Açtığımız hamurları yapışmaz yüzeyli bir tavada gerili önlü orta ateşte pişirelim.
  5. Pişen gözlemelerin üzerine sıcakken tereyağı sürelim ve üst üste koyalım. Sıcak servis etmenizi öneririm. Afiyet olsun.

Pratik Patatesli Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Şiş Tarifi
Mürdüm Eriği’nden Meyve Suyu Hazırlara Taş Çıkarırr
Ağlayan Pasta (Büyük Borcamda)
Yumuşacık Kıymalı Poğaça
Spoonful
Tahinli Cookie
Hdabla | © 2025 |